Vår tid på jorden

Johan Rockströms och Mattias Klums nya bok "Vår tid på jorden - välfärd inom planetens hållbara gränser" är ett storverk. Boken handlar om vår planets hållbarhet och ger både uppmaning och uppmuntran till förändring, bilderna av Klum är enastående i sin skönhet. Förord av bland andra Bill Clinton och Gro Harlem Brundtland. Det kommer att bidra till att den sannolikt får internationell spridning. Publicerad av bokförlaget Langenskiöld. Johan Rockström är för övrigt ledamot av Wateraids styrelse. Johan har också tillsammans med Anders Wijkman gett ut boken Den stora förnekelsen på Medströms förlag.

 

Apropå viktiga böcker på miljöområdet: Klas Eklunds Vårt Klimat är värd att läsa och studera. Han har ett intressant ekonomiskt perspektiv. Boken känns fortfarande aktuell även om den gavs ut 2009 på Norstedts Akademiska Förlag.